Ontdek de charme van Dorpsboerderij Nieuwkoop, dé plek voor levend erfgoed en gezelligheid!

Ontdek onze nieuwe bomen

Onze langverwachte wens voor meer bomen is werkelijkheid geworden. We hebben nieuwe bomen mogen ontvangen van de gemeente.

De nieuwkomers zijn 3 Salix Liempde, een wilgensoort die een interessante toevoeging zal zijn aan de bomen langs de vijver. En als extraatje is er ook een Es toegevoegd bij de herten, dezelfde als degene die al aanwezig is.

Salix alba ‘Liempde’, ook wel schietwilg genoemd, is een middelhoge boom met een mooie, smalle, pyramidale kroon en rechtopgaande stam. Met lancetvormige, donkergroene bladeren die zilverachtig behaard zijn, en gele katjes die in mei en juni verschijnen, voegt deze schietwilg niet alleen esthetische waarde toe, maar heeft hij ook een geschiedenis als een van de meest aangeplante schietwilgen in Nederland.

De Fraxinus Excelsior, oftewel de es, is een imposante boom met een hoogte tussen 20 en 40 meter. Deze trotse boom heeft opvallende zwarte fluwelen knoppen en veervormige samengestelde bladeren. De Es staat bekend om zijn aanpassingsvermogen aan verschillende omgevingen, zijn regelmatige vertakking, en het taai en stevig hout dat voor diverse doeleinden wordt gebruikt. En natuurlijk als een geliefde klimboom bij de jeugd Door de regelmatige vertakking en de openheid.

Na vele discussies over de beste locatie voor deze bomen, hebben we uiteindelijk een geschikte plek gevonden. Wat dit extra bijzonder maakt, is dat deze bomen niet hoger mogen vanwege het hoogheemraadschap, waardoor ze nu netjes op een lijn staan.

Maar dat is niet het enige nieuws! Naast het verfraaien van het straatbeeld zullen deze bomen ook extra schaduwplekken bieden voor onze geiten en herten. Vooral tijdens warme dagen komt dit zeker van pas.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*