Ontdek de charme van Dorpsboerderij Nieuwkoop, dé plek voor levend erfgoed en gezelligheid!

Een waterhoen op het eiland

Een brug en een verrassing

Op 24 april kregen we een cheque van de Jumbo, en op 1 mei werd er al een brug naar het eiland gebouwd. Op het eiland komen de prachtige Aronskelken, maar onze plannen om verder te werken zijn even tot stilstand gekomen. De reden? Een waterhoen heeft besloten om precies daar haar nest te bouwen en is nu druk bezig met broeden. Natuurlijk willen we dit kleine wonder niet verstoren, dus geven we de natuur alle rust en ruimte. We proberen nog een foto te maken van het nest zodra de moeder even weg is, zodat jullie ook mee kunnen genieten van dit bijzondere moment.

Het wachten op de kleintjes

Volgens informatie die we hebben gevonden, duurt de broedperiode van een waterhoen ongeveer 21 tot 25 dagen. Dit betekent dat we binnenkort hopelijk de eerste kuikentjes kunnen verwelkomen! Het is bijna zover en we kijken er met veel enthousiasme naar uit.

Nieuwe aanplantingen

Ondertussen hebben we op vier plekken Canna-planten geplaatst. Deze exotische schoonheden zullen rond september in bloei staan en nog meer kleur geven.

Blijf op de hoogte

We houden jullie graag op de hoogte van alle ontwikkelingen op de boerderij. Bedankt voor het lezen en blijf onze blog volgen voor meer updates over onze dieren, planten en het leven op Dorpsboerderij Nieuwkoop. Wie weet hebben we de volgende keer goed nieuws over de nieuwe waterhoenkuikens!

Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*